Співробітники кафедри

Посилаючись на джерело фінансування дослідження, слід обов’язково вказати назву фонду, назву і номер гранту (науково-дослідної теми). Семінар НБУ для викладачів «Практичні аспекти формування та реалізації монетарної політики». 1-2 червня 2023 р.

«Теорія стратегії підприємства», яка стала першою в Україні роботою, присвяченій даній проблемі розвитку підприємств в умовах ринкової економіки. Результати досліджень кожного року обговорюються на науково-технічних і науково-практичних конференціях, а також публікуються у провідних українських та іноземних виданнях. Висновки та пропозиції досліджень використовуються при формуванні фінансово-кредитного механізму в харчовій промисловості, а також при розробленні Комплексної програми науково-технічного прогресу та його соціально-економічних наслідків в Україні. Формуванням світогляду фахівців, які відповідають сучасним вимогам за рівнем знань та програмних результатів навчання, займається професорсько-викладацький склад кафедри, який нині представлений 4 професорами, 14 доцентами та 3 старшими викладачами.

наукові інтереси економіка

Романенка; з грудня 2011 р. Доцент кафедри економіки підприємства НУБіПУ. Загальний стаж – 10 років. Дослідження проблем соціально-економічного розвитку сільських територій, формування системи соціально-трудових відносин у аграрному секторі економіки й на селі, зайнятості населення в сільській Який бізнес відкрити у Івано-Франківську місцевості, мотивації праці в системі управління розвитком села. В даному розділі автори інформують про організацію чи фізичну особу, за підтримки якої проводилося дослідження. Також можливо зазначити інших осіб, які брали участь у проведенні досліджень (технічні працівники, лаборанти тощо).

Наукова діяльність

Кафедрою забезпечується участь студентів у міжнародних проєктах з академічних обмінів. Зокрема, здійснюється співпраця з Вищою школою менеджменту охорони праці в місті Катовіце (Польща) в рамках спільної освітньої магістерської Програми Два дипломи та Познанським університетом економіки та бізнесу (Польща) за Програмою академічної мобільності студентів. За підсумками науково-дослідної роботи студентів «Актуальні аспекти розвитку економічних процесів в Україні» щорічно видається збірник матеріалів студентської науково-практичної конференції, у якому відображено результати науково-дослідної роботи студентів. Гринько Тетяна Валеріївна – доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України.

Навігаційне меню

Її результатом є публікація значної кількості монографій, підручників з грифом Міністерства та підготовка докторів і кандидатів економічних наук. З часу заснування Новоросійського університету на юридичному факультеті працювала кафедра політекономії і статистики. Наукова робота викладачів кафедри була тісно пов’язана з проблемами, які виникали перед господарством Півдня України та Одеси. Талановитих економістів особливо турбувала доля селянства після реформи 1861 року, цікавили перспективи виходу України через чорноморські порти на європейський ринок, конкуренція у виробництві зерна та інших сільськогосподарських продуктів. У складі кафедри працюють 10 викладачів, із них – 3 доктори економічних наук та 6 кандидатів наук, 1 старший викладач, 1 асистент, які є висококваліфікованими фахівцями у різних сферах економіки та менеджменту.

Всі таблиці мають бути пронумеровані згідно їх послідовності у тексті статті. Заголовок таблиці має бути коротким та розкривати зміст таблиці. Якщо необхідно надати примітку до тексту таблиці, яка пояснює скорочення, можливу похибку при розрахунках, що подані у таблиці, або інше, то її слід навести під таблицею. В даному розділі має бути викладений основний матеріал дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів. Поданий матеріал повинен бути логічно зв’язаним, викладеним чітко та ясно, мати відповідну структуру (при необхідності кожна частина може мати назву). Під час викладення матеріалу слід додержуватися наукового стилю. Методологія та методи повинні бути описані з достатніми деталями, щоб дозволити читачеві перевірити результати дослідження.

Викладачами кафедри в освітньому процесі широко застосовуються новаторські технології освоєння теоретичних знань, набуття практичних умінь при використанні сучасних форм і методів навчання. Технологічні аспекти надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування; вплив бюджетної політики на соціально-економічний розвиток України в умовах децентралізації; стан та перспективи розвитку державно-приватного партнерства в Україні. На даний час – є наставником в групах студентів економічного факультету, які навчаються за напрямом підготовки «Економіка підприємства». Прийняття статті до друку.