Як замовити Starlink в Україну і якою буде його вартість

Супутниковий інтернет SpaceX Старлінк купить можна в Україні. Зараз Мінцифри очікує на партію в 1570 терміналів від польських колег. Частину передадуть залізниці, частину – на обʼєкти соціальної інфраструктури, військовим. Частину використають для створення публічних https://versii.if.ua/novunu/rozpovsyudzheni-mify-pro-gralnyj-biznes/ точок Wi-Fi, які працюватимуть незалежно від перебоїв електроенергії. Запускати такі точки мають почати в найближчий місяць. Короткочасна відмова Ілона Маска фінансувати Starlink в Україні змусила похвилюватися багатьох українців та західних партнерів.

Раніше ми повідомляли про те, що Starlink планує відкрити представництво в Україні. З цією метою процес атестації пройде у прискореному режимі. Також в оперативному порядку виділять частоти для супутникового Інтернету. Так, старлінк працюватиме при блекауті – єдина вимога забезпечити його живленням, споживає близько Вт в годину.

де купити старлінк

Застосовувана технологія передачі даних гарантує безпеку по операціях з банківськими картами шляхом використання протоколів Secure Sockets Layer . Щоб придбати Starlink та доставити в Україну, необхідно виконати кілька кроків. 30 листопада Кабінет міністрів звільнив Starlink від мита та ПДВ.

У статті зачепимо головні питання, які виникають в охочих придбати такий пристрій. Як купити, скільки коштує, яка абонплата, де установлювати, скільки споживає енергії, як підключати та налаштовувати. Розберемось з найпоширенішими нюансами та постараємось пояснити їх «на пальцях», щоб було зрозуміло усім категоріям користувачів. Конкурувати з дешевим та якісним мобільним і фіксованим інтернетом в мирний час він не може. Тому в частинах країни, де не йде бойових дій, більшість терміналів не використовують.

Важко сказати приблизний час, за який можна отримати свій офіційний комплект. Вказуєте свою адресу доставлення, сплачуєте частину коштів і очікуєте. Таким людям потрібен безперебійний доступ до Мережі.

Як отримати комплект Starlink

Другий у країні термінал отримала «Укрзалізниця», що займалася масовою евакуацією. Головна складова Starlink – сузір’я невеликих супутників, що літають над планетою на низькій орбіті близько 550 км. Зараз їх понад 2000, положення кожного можна побачити в інтерактивному режимі. Насамперед поставте антену на вулиці, щоб вона зловила сигнал від супутників. Чим чистіше небо, тим більш стійким буде з’єднання і швидким інтернет.

Якщо я скачаю додаток Starlink, відразу зможу підключитися до інтернету?

Можна було б придбати інвертор і під’єднати роутери/модеми під час відключень електрики. Підстанції провідних провайдерів також «накриваються» під час вимкнень електроенергії. Все залежить від того, на якій лінії електропостачання знаходиться підсилювач, чи має він джерело резервного живлення тощо. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що його відкриють найближчим часом. Відомо, що деякі користувачі купували обладнання через eBay.

Адже поновлення тарифу залежить від місцевих можливостей представництва. Starlink, як і раніше, працює безкоштовно на щомісячній основі в Україні. Допомогаємо в переводі старлінка на українську адресу, по якій абонплата буде $95/міс. «Ми не маємо можливості перевірити цю інформацію», – каже Федоров. Проте, зважаючи на те, що поставки та реакція на потреби відбувається дуже швидко, у SpaceX явно особливий підхід до впровадження і розвитку в Україні, переконаний він. Скільки платять за зв’язок у межах централізованих поставок?

У першу чергу термінали Starlink використовувались для забезпечення інтернет-зв’язком ЗСУ, енергетичних компаній, пожежних частин, лікарень, сільрад. Спочатку на ньому потрібно зареєструватися, потім заповнити форму замовлення і вказати адресу одержувача – саме туди компанія надішле термінал. Адресу ліпше вказувати в такому форматі, як на сервісі Google Maps. Вони мають різні габарити, комплектацію, рівень енергоспоживання та максимальну швидкість. Для базових потреб обирають набір «STANDARD», а дорожчий «HIGH PERFORMANCE» підійде для бізнесу. З досвіду Вікторії Абед, наразі попит на Starlink шалений, але перевізники не беруться доправляти їх багато за один раз.