Посібник “рухливі Ігри Як Засіб Фізичного Виховання Молодших Школярів”

При наближенні ведучого кожен гравець повинен встигнути покинути межі кола. З граючих дітей вибирається ведучий, який розташовується усередині кола в будь-якому місці. Інші діти стають навколо кола на відстані полушага від риси. На ігровому майданчику проводять дві лінії, за якими розташовуються «будиночки» грають.

Відстань між лініями приблизно 6-10 м. З числа гравців вибирається «ловишка» (ведучий), який займає місце між двома лініями. Перед початком гри «ткач» стає у першої пари, а «човник» – у другий і т. За сигналом вчителя (бавовна, свисток) або за його командою «човник» починає бігти «змійкою», не пропускаючи ні одних воріт, а «ткач», слідуючи його шляхом, намагається наздогнати його. Кожен з гравців повинен підстрибнути і пропустити летить мішечок.

види ігор для дітей молодшого шкільного віку

Провідна роль в ній належить вчителю, який є її організатором. Під час гри-заняття учні засвоюють доступні знання, у них виробляються необхідні вміння, удосконалюються психічні процеси (сприймання, уява, мислення, мовлення). Вдаються до них і після спостережень, екскурсій, бесід та інших занять. Розробити програму розвитку мислення молодших школярів засобом дидактичних ігор, яка забезпечить оптимальний характер навчальної діяльності. Дайте кожному учаснику картку з цифрою. Зачитайте арифметичні приклади (14 + 12; 12 + 11 і т. Д.).

Дидактичні Ігри Та Вправи Для Розвитку Мовлення Учнів 1-4 Класів

Хто раніше перетне лінію фінішу, той приносить очко своїй команді. Потім вчитель викликає інший номер і т. Перемагає команда, в якої більше очок. Якщо гравці команд прибіжать одночасно, очки не нараховуються.

  • Перемагає той, хто найдовше протримався “хвостиком”.
  • На ігровому майданчику позначаються межі (кресляться лінії або ставляться прапорці), за межі яких виходити граючим дітям не можна.
  • » діти можуть грати самостійно групами.
  • У кожній групі вони мають розташуватися з малюнками від незрілого плоду до зрілого.
  • Цікавою для школярів молодшого віку буде гра «Природниче лото» (Рис. 2, 3).
  • Основне, що потрібно знати про розвиток творчого мислення, полягає в тому, що воно навчає дітей молодшого шкільного віку відкривати нове.

Учитель називає слово, діти підбирають до нього протилежне за значенням слово (антонім). Будь-яка гра повинна бути підпорядкована темі уроку, тоді вона дає хороший результат. Учитель розповідає про якесь природне явище і навмисно припускається помилки. Учні уважно слухають і, якщо помітили помилку, плескають у долоні, привертаючи увагу. (учень знаходить потрібну літеру, потім впевнюється, що їх має бути дві). Вчитель дає першому учневі м’яч, той називає слово із звуком, який вивчається, і передає м’яч наступному, який теж називає слово, і т.д.

Рухливі Ігри Для Дітей Середнього Шкільного Віку

З протилежного боку на відстані м перед кожною — командою накреслюється три кола. Гравці, що стоять першими в колонах, тримають мішечки з картоплинами (тенісними м’ячиками). За сигналом гравці біжать і «садять» (кладуть) по одній «картоплині» в кожне коло. Другі біжать і збирають кожну «картоплину». Гравці поділяються на 3-4 команди і шикуються вздовж лінії. На відстані кроків від них накреслено другу лінію – «прикриття».

Учитель готує four набори карток із умовними позначеннями до плану місцевості. Учитель готує 4 набори зображень, або предметів, які відносяться до вивченої теми та ховає їх у «таємничу скриньку». На столі вирізані з цупкого картону вивчені букви. Одному учневі зав’язують очі і пропонують помацати букви і назвати їх. Починаються з голосного, а до червоного – з приголосного, а учні підбігають до малюнка і кладуть малюнок до потрібного кошика.

«Кішка» намагається спіймати того, хто затримується у колі. Спійманий гравець стає «кішкою», і гра триває. Попросіть дітей відійти вбік і посидіти на самоті три хвилини. Дайте їм завдання прислухатися до різних звуків – тих, що видають люди, звуків природи, віддалених і близьких… Після цього нехай вони розкажуть про почуті звуки і свої відчуття в цей час.

Потім кожна група показує свої знахідки й розповідає про них. Після цих слів ведучий штовхає свого сусіда зліва плечем, так, щоб він, втративши рівновагу, зробив те http://pruvitaj.com.ua/ ж саме зі своїм сусідом і т.д. Оскільки учні сидять щільненько одне біля одного, утворюється веселий падаючий ланцюжок. Під час гри ведучому не можна підглядати.